Onorarii

Politica cabinetului în privința onorariului este negociabilă în funcție de obiectul, durata, complexitatea, dificultatea și volumul de muncă a litigiului.

Pentru persoanele fizice și juridice se va percepe un onoariu pentru consultanță juridică acordată, iar pentru un dosar litigios se va percepe un onorariu în funcție de criteriile menționate mai sus.

Cabinetul practică următoarele tipuri de onorarii:

  • onorariu fix
  • onorariu de succes
  • abonament lunar

Tipul de abonament lunar este avantajos pentru societățile comerciale, întrucat sunt incluse servicii de consultanță juridică la un preț avantajos.

Onorariu de succes se poate negocia cu beneficiarul serviciilor juridice, în sumă fixă sau variabilă, drept compensație pentru rezultatul obținut.

Menționam ca onorariile percepute pentru serviciile juridice acordate, nu pot coborî sub minimul onorariilor stabilite de normele legislative prin Tabloul Onorariilor Minimale din Hotărârea Consiliului UNBR nr. 272 din 26 august 2017.

Cheltuielile aferente procesului sau asistenței juridice (taxe de timbru, cheltuieli de judecată, taxe notariale, taxe de expertiză, taxe de executare silită, precum și cheltuielile de deplasare ale avocatului în alte localități etc.) vor fi suportate de către client, în baza documentelor justificative.